Esther van Nijf

Wat ruim 25 jaar geleden begon met een beetje dribbelen door de duinen werd een passie voor marathonlopen. Dit heb ik tot 2020 gedaan. Door diverse omstandigheden lukt dat niet meer en focus ik momenteel op de wat kortere afstand tot maximaal een halve marathon.

Alle overige energie stop ik in, en haal ik uit het geven van hardlooptrainingen. Naast groepstrainingen geef ik personal trainingen, variƫrend van beginners tot ver gevorderden.

Tijdens mijn eigen trainingen had ik zoveel vragen waar de trainer niet direct antwoord op kon geven, dat ik besloot zelf de opleiding te gaan volgen. In 2015 heb ik via de KNAU mijn trainerslicentie (BLT3) behaald. Ik had nooit verwacht dat het training geven mijn nieuwe passie zou worden. Ik ben direct bij mijn (toenmalige) vereniging als trainer aan de slag gegaan en heb daar met name half-gevorderde lopers getraind. Het mooiste cadeau aan een trainer is het behalen van de doelen van hun atleten.

Hardlopen kan door weer en wind. Hoe mooi is het om tegelijkertijd intensief en ontspannen buiten sportief bezig te zijn en met een zeer voldaan gevoel weer thuis te komen.  

Rooster

Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.