Trainers bij Hardlopen Rotterdam

Professionele trainers

Hardlopen Rotterdam werkt alleen met professionele trainers, maar stelt plezier boven strakke trainingsschema's. Natuurlijk worden de nieuwste ontwikkelingen op trainingsgebied nauwgezet gevolgd en direct in ons programma ingepast.
De meeste trainers zijn gecertificeerd door de KNAU of hebben een gelijkwaardige certificatie. Een enkeling heeft door jarenlange ervaring zijn kwaliteit als trainer bewezen.

Onze trainers

 •  

  David is een zeer ervaren trainer en oprichter van Hardlopen Amsterdam / Stichting We Run The City, één van de grootste hardloopclubs van Nederland.

  HARDLOPEN: Loopt van jongs af aan. Begon op zijn zevende en loopt sindsdien meer of minder veel hard. “Als ’t allemaal lekker gaat, is hardlopen een heerlijke sport, en ook de eenvoudigste. Het is de beste manier om fit te worden en te blijven, zowel fysiek als mentaal. Bovendien verken je heel effectief je omgeving: een bijkomend voordeel!

  TRAINERSCHAP: “Het is leuk om beginnende en gevorderde lopers de mooie kanten van het hardlopen te laten ondervinden. Dus op een manier, waardoor lichaam en geest langzaam en verstandig getraind raken in het hardlopen”.

  PERSONALIA: David Knappstein (Linkedin: Profiel David Knappstein) Geboren in 1971 in Rotterdam en actief loper sinds 1978; Hardlooptrainer in Amsterdam sinds 2003; Gecertificeerd KNAU-trainer van hardloopgroepen: Trainde zelf bij Bram Wassenaar; Heeft al veel beginnende lopers aan het lopen gekregen en gehouden en veel marathonlopers in spé de marathon laten lopen.

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Hartelijk welkom op mijn trainerspagina bij We Run The City. Mijn naam is Dennis Kriek en ik ben getrouwd. Samen met mijn vrouw zijn wij de trotse ouders van twee fantastische jongvolwassenen en wij wonen in het bruisende Schiedam.

  Als ervaren hardloper en enthousiaste looptrainer sta ik klaar om je te begeleiden op jouw hardloopavontuur. Samen met mijn gezin omarmen we een actieve en gezonde levensstijl, waar hardlopen een belangrijk onderdeel van uitmaakt. Of je nu net begint met hardlopen of je al een ervaren loper bent, ik ben er om je te ondersteunen en te motiveren bij het behalen van jouw doelen.

  Mijn eigen hardloopavontuur begon in 2016. In eerste instantie liep ik veelal alleen, maar dit ervoer ik als minder prettig. Daarom besloot ik mij aan te sluiten bij een hardloopgroep in Vlaardingen. Al snel kreeg ik de kans om zelf trainingen te verzorgen, en hier ontwaakte mijn passie voor het vak van looptrainer. Voor mij staat hardlopen niet slechts gelijk aan het vestigen van persoonlijke records, maar vooral aan het bereiken van loolplezier en loopdoelen en het verleggen van grenzen.

  Na een periode in Vlaardingen besloot ik mijn horizon te verbreden door mij aan te sluiten bij een loopgroep in Barendrecht. Hier leerde ik ik van mijn trainer verschillende trainingsvormen te omarmen waardoor ik een betere loper ben geworden. Al snel liep ik ook in de weekenden ook steeds langere duurlopen met een vaste groep hardlopers en zorgen ik voor leuke looproutes. Ik heb in 2023 mijn opleiding tot looptrainer succesvol afgerond en waar ik erg trots op ben is dat ik meerdere (halve) marathons heb gelopen.

  Ik geloof dat mijn ervaring en kennis mij in staat stellen om zowel beginnende als gevorderde hardlopers verder te helpen in hun ontwikkeling.

  Dus, waar wacht je nog op? Schrijf je in en laten we samen de straten van de stad veroveren. Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten en samen te trainen!

  Met sportieve groet,

  Dennis Kriek
   

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Ik ben Edson 32 jaar jong, geboren in Rotterdam. Vanaf jongs af aan heb ik interesse gehad in verschillende sporten. Zo heb ik verschillende vechtsporten en team sporten ook zelf gedaan en ben ik van speler ook snel naar trainer gegaan. Mijn sport reis is nu voorlopig geëindigd bij rugby. Ik speel Rugby League bij de Rotterdam Pitbulls en Rugby Union bij Sparta. Ook daar ben ik jeugd trainer.

  Ik ben actief als gymtrainer waar ik fit boxing en circuit training geef. De focus ligt hier vooral op mobiliteit, conditie en natuurlijk sport plezier. Hierin vind ik dan ook mijn aansluiting met de Rotterdam run groep. Als rugbyer is het 80 min lang klappen vangen en delen terwijl je je longen overtuigt dat je toch nog kan als je weer opstaat. Die mentaliteit probeer ik door te geven met mijn trainingen.

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Wat ruim 25 jaar geleden begon met een beetje dribbelen door de duinen werd een passie voor marathonlopen. Dit heb ik tot 2020 gedaan. Door diverse omstandigheden lukt dat niet meer en focus ik momenteel op de wat kortere afstand tot maximaal een halve marathon.

  Alle overige energie stop ik in, en haal ik uit het geven van hardlooptrainingen. Naast groepstrainingen geef ik personal trainingen, variërend van beginners tot ver gevorderden.

  Tijdens mijn eigen trainingen had ik zoveel vragen waar de trainer niet direct antwoord op kon geven, dat ik besloot zelf de opleiding te gaan volgen. In 2015 heb ik via de KNAU mijn trainerslicentie (BLT3) behaald. Ik had nooit verwacht dat het training geven mijn nieuwe passie zou worden. Ik ben direct bij mijn (toenmalige) vereniging als trainer aan de slag gegaan en heb daar met name half-gevorderde lopers getraind. Het mooiste cadeau aan een trainer is het behalen van de doelen van hun atleten.

  Hardlopen kan door weer en wind. Hoe mooi is het om tegelijkertijd intensief en ontspannen buiten sportief bezig te zijn en met een zeer voldaan gevoel weer thuis te komen.  

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Hallo! Ik ben Floris, 27 jaar oud en ik hou van hardlopen. Als kind liep ik al regelmatig wedstrijden, en in mijn twintiger jaren heb ik de hobby weer opgepakt. Verder kun je mij regelmatig op de Montessorischool of het Stedelijk Dalton Lyceum vinden, waar ik met veel plezier de gymlessen mag organiseren. Nu doe ik dat nog als stagair en volg ik de HALO opleiding in Den Haag, maar binnenkort zal ik als volwaardig leraar voor de klas staan. Ik heb vanuit de gymlessen met allerlei sporten kennis mogen maken, van vechtsport tot dans, van turnen tot basketbal. Maar mijn echte passie zal ik altijd vinden in de loopsport, een van de weinige sporten die ouder is dan de sport zelf. Hardlopen is een lifestyle, voor mij een tweede natuur. Een passie die ik graag deel met andere, dus schroom vooral niet om me te benaderen met al je hardloopvragen.
   

  Verder hou ik veel van muziek, lekker eten en een feestje af en toe. Ik ben absoluut geen topsporter, daarvoor vind ik andere dingen te leuk. Maar de mentaliteit om door te zetten en het beste uit jezelf te halen, daar kan je op rekenen!

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 •  

  Hoi! Mijn naam is Harald. Ik ben geboren 1965 in Duitsland ben ik 2004 naar Nederland geëmigreerd. Hier heb ik dan ook het hardlopen weer opgepakt en tot 2022 aan een aantal loop evenementen deel genomen. Op gegeven moment heb ik een opleiding hardlooptrainer gevolgd en geef sindsdien training aan hardloper/loopsters.

  Mijn trainingsfilosofie: Iedere loper is uniek! Dat maakt een groepstraining wel eens lastig. En toch probeer ik steeds allebei te combineren, de sociale aspect van een groepstraining met de individualiteit van ieder loper binnen de groep.
  Het persoonlijke doel van de loper integreren in het groepstraining, de observatie van de groep maar ook van de loper zelf, zicht op een veilige training en de toezicht op de loop economie van een enkel loper.... Dat maakt training geven zo mooi en afwisselend! En dan de glimlach van de lopers als het doel is bereikt... Daar doe ik het voor!

  Laten we samen een grote aantal mooie trainingen met elkaar maken!

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Hi, ik ben Inga. In Litouwen ben ik op mijn 13e begonnen met Atletiek. Nu train ik nog altijd 6 – 8 keer per week voor mijn favoriete afstanden (400m, 800m, 1000, 1500 m en 5km). Hardlopen is inmiddels mijn leven: het is mijn hobby, mijn werk en mijn verslaving :). Mijn beste wedstrijd was de 1500m, waarop in Litouwen de nationale kampioenschappen heb gewonnen.

  In 2006 ben ik op de universiteit geslaagd met een specialisatie voor sportdocent. In 2012 ben ik in Nederland gekomen en gaan trainen bij atletiekclub Olympus ’70. In het voorjaar van 2019 ben ik bij HardlopenRotterdam gestart met het geven van trainingen in het Vroesenpark. Ik vind het erg leuk om mijn enthousiasme voor het hardlopen te kunnen delen met jullie en probeer er voor iedereen een leuke en passende training van te maken. Tot ziens!

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Volgt

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Hoi! Mijn naam is Lennaert Huijing en ik ben sinds 2024 hardlooptrainer bij We Run the City.
  Mijn sporthistorie begon bij het studenten wedstrijdroeien, waar ik er achter kwam dat lopen
  mij vrij natuurlijk af ging. Ik heb roeiploegen maar ook loopgroepen begeleid bij trainingen en
  wedstrijden. Zelf sport ik uiteraard ook veel, naast lopen doe ik aan crossfit en hockey ik af
  en toe. Het leukste om zelf te doen is trailrunning! Maar in onze omgeving ben ik toch vaak
  op de weg te vinden.
  Van lopen heb ik ook deels mijn werk gemaakt: ik ben o.a. burnout coach en doe mijn
  coaching buiten i.c.m. rustig bewegen. En dat werkt!
  Ik vind het erg leuk om mensen te helpen om verder te komen en hun doelen te bereiken,
  hoe klein of groot ook. Hopelijk zien we elkaar snel!

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • volgt

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 •  

  Ik ben Menno Lieven en 40 jaar oud. Hardlopen doe ik al sinds mijn 7e. Dat is toevallig gekomen, omdat ik op voetbal zat en de teamleider een regionaal hardloopwedstrijd (de Zuidersterloop) organiseerde en ons daarvoor in schreef. Ik vond het zo leuk dat ik daarna naast het voetballen ook steeds meer en fanatieker ben gaan hardlopen. Het verbeteren van mijn tijden (prestatiedoel) is altijd mijn grootste drijfveer geweest, inmiddels is vooral fit blijven (gezondheidsmotief) erg belangrijk. Mijn pr op de marathon is 2:40,27 en ik loop nog elke week minimaal 80 km hard. 

  Vanaf mijn 19e geef ik hardlooptrainingen bij bedrijven, hardloop- en voetbalverenigingen en individueel. Daarnaast heb ik ook evenementen georganiseerd, zoals de Capelse Dijkloop. De theoretische achtergrond heb ik verkregen op het CIOS, Sportmanagement en tijdens de KNAU cursus voor zelfstandig hardlooptrainer.

  Bij het geven van trainingen is het persoonlijk doel van iedere loper, tevens mijn doel. De één heeft een gezondheids- of sociaal motief en de ander bijvoorbeeld meer een prestatiemotief. De trainingen worden dus altijd afgestemd op ieders doel en niveau en dus voor iedereen geschikt. Daarnaast staan de goede sfeer en veiligheid altijd centraal. Een training moet leuk zijn, en zo gevarieerd mogelijk. Aandacht voor de looptechniek bij elke training en daarbij dus ook loopscholingsoefeningen.

  Heel graag tot snel bij mijn trainingen!

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • volgt

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Ik ben Robin Jans. 48 jaar en woon samen met mijn vrouw.
  Na jaren beroepsmilitair te zijn geweest kreeg ik last van rugklachten en kon daarna eigenlijk niet
  meer sporten. Dat was niet zo’n fijne periode zeker ook omdat ik toen aardig wat overgewicht heb
  opgebouwd, maar gelukkig kwam ik na deze vervelende periode in aanmerking voor een operatie en
  daarmee zijn de klachten volledig verholpen.
  Ik was vergeten hoe leuk het was te sporten en te presteren en dat resulteerde in nog meer
  overgewicht. Ik vond wel dat het weer tijd was wat spectaculairs te doen en heb me opgegeven voor
  het televisieprogramma: “Million Dollar Island” Dat is een survivalprogramma en ik vond wel dat ik
  goed voorbereid eraan moest beginnen dus ben ik zeer fanatiek gaan zwemmen en
  wandelen/powerwalken. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen want ik heb het de volledige 50 dagen
  volgehouden op het eiland en toen ik eraf kwam was ik 20 kilo lichter. Dat was toch wel lekker om
  dat gewicht kwijt te zijn en ik ben gaan trainen voor de Marathon van Rotterdam en daarna de
  Triatlon van Almere. Die doelen zijn allemaal gehaald en nu zou ik graag mijn ervaring willen
  gebruiken om anderen te laten genieten van duursporten.
  Ik heb 7 keer de 4Daagse van Nijmegen gelopen, Verschillende Marathons en triatlons met als
  hoogtepunt de Almere Challenge Full Distance. In maart 2024 staat mijn eerste Ultramarathon op de
  kalender.

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • test test test

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Ik heb een lange carrière gehad bij diverse gemeenten, met name Rotterdam. O.a. gewerkt aan sportbeleid en bestrijden van overgewicht. Nu ben ik actief als gecertificeerd leefstijlcoach, hardlooptrainer en running therapeut. Lopen is mijn passie en ik heb inmiddels zelf 22 jaar ervaring (o.a. 62 marathons). Ik gun mijn atleten de energie en de mentale veerkracht die ik door hardlopen heb gekregen. Ik ga dus graag samen met jou aan de slag.

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.