Trainers bij Hardlopen Rotterdam

Professionele trainers

Hardlopen Rotterdam werkt alleen met professionele trainers, maar stelt plezier boven strakke trainingsschema's. Natuurlijk worden de nieuwste ontwikkelingen op trainingsgebied nauwgezet gevolgd en direct in ons programma ingepast.
De meeste trainers zijn gecertificeerd door de KNAU of hebben een gelijkwaardige certificatie. Een enkeling heeft door jarenlange ervaring zijn kwaliteit als trainer bewezen.

Onze trainers

 • In 2016 begon ik met hardlopen nadat ik flink was afgevallen. Mijn eerste run kan ik nog heel goed herinneren. Het was iets meer dan 2 km en ik deed er bijna 20 minuten over. Ik wilde mezelf verbeteren en sloot in 2017 aan bij HardlopenRotterdam. M’n prestaties verbeterden en ik deed mee aan meer wedstrijden. Mijn eerste halve marathon wilde ik onder de 2 uur lopen. Dat is gelukt: exacte tijd was 1:59:59. Intussen heb ik #demooiste Rotterdam Marathon 2 keer gelopen en sta alweer in de startblokken voor mijn 3e editie.

  De trainingen die ik geef moeten motiverend zijn om jezelf constant te willen verbeteren. Maar ook vooral ontspannend. Mijn motto is dan ook niets moet, alles mag, maar daag jezelf wel nog steeds uit . Ik vind de sociale interactie erg belangrijk. Niet alleen tussen jou en mij, maar ook tussen de andere deelnemers. Ik hoop jou ook te motiveren jezelf elke keer weer uit te dagen om verder te gaan. Trouwens.. één van mijn ‘beruchtste’ training is die op de Brienenoordbrug.            

  Op naar mooie en leuke trainingen!

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Ik ben Edson 32 jaar jong, geboren in Rotterdam. Vanaf jongs af aan heb ik interesse gehad in verschillende sporten. Zo heb ik verschillende vechtsporten en team sporten ook zelf gedaan en ben ik van speler ook snel naar trainer gegaan. Mijn sport reis is nu voorlopig geëindigd bij rugby. Ik speel Rugby League bij de Rotterdam Pitbulls en Rugby Union bij Sparta. Ook daar ben ik jeugd trainer.

  Ik ben actief als gymtrainer waar ik fit boxing en circuit training geef. De focus ligt hier vooral op mobiliteit, conditie en natuurlijk sport plezier. Hierin vind ik dan ook mijn aansluiting met de Rotterdam run groep. Als rugbyer is het 80 min lang klappen vangen en delen terwijl je je longen overtuigt dat je toch nog kan als je weer opstaat. Die mentaliteit probeer ik door te geven met mijn trainingen.

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Hoi. Mijn naam is Esther, 51 jaar en loop inmiddels meer dan 25 jaar hard. Wat begon met een beetje dribbelen door de duinen werd een passie voor marathonlopen. Dit heb ik tot 2020 gedaan. Door diverse omstandigheden lukt dat niet meer en focus ik op de wat kortere afstand met als hoogtepunt een halve marathon.


  Ik had tijdens mijn eigen trainingen zoveel vragen waar de trainer geen direct antwoord op kon geven, dat ik besloot de trainersopleiding te gaan volgen. In 2015 heb ik via de KNAU mijn trainersdiploma (BLT3) behaald. Ik had nooit verwacht dat het training geven mijn nieuwe passie zou worden. Ik ben direct bij mijn vereniging als trainer aan de slag gegaan en heb daar met name half-gevorderde lopers getraind. Het mooiste cadeau aan een trainer is het behalen van de doelen van hun atleten.
  Daar krijg ik als trainer echt nog meer energie van.


  Naast groepstrainingen geef ik personal trainingen, variërend van beginners tot ver gevorderden. Door weer en wind loop ik hard. Hoe mooi is het om tegelijkertijd intensief en ontspannen buiten sportief bezig te zijn en met een zeer voldaan gevoel weer thuis te komen. Sinds kort woon ik weer in Rotterdam en heb enorm veel zin om ook hier training te gaan
  geven. Mijn passie wordt jullie passie!

  Rooster

 • Training gesloten.

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Hi, ik ben Inga. In Litouwen ben ik op mijn 13e begonnen met Atletiek. Nu train ik nog altijd 6 – 8 keer per week voor mijn favoriete afstanden (400m, 800m, 1000, 1500 m en 5km). Hardlopen is inmiddels mijn leven: het is mijn hobby, mijn werk en mijn verslaving :). Mijn beste wedstrijd was de 1500m, waarop in Litouwen de nationale kampioenschappen heb gewonnen.

  In 2006 ben ik op de universiteit geslaagd met een specialisatie voor sportdocent. In 2012 ben ik in Nederland gekomen en gaan trainen bij atletiekclub Olympus ’70. In het voorjaar van 2019 ben ik bij HardlopenRotterdam gestart met het geven van trainingen in het Vroesenpark. Ik vind het erg leuk om mijn enthousiasme voor het hardlopen te kunnen delen met jullie en probeer er voor iedereen een leuke en passende training van te maken. Tot ziens!

  Rooster

 • Volgt

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Volgt

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 •  

  Ik ben Menno Lieven en 40 jaar oud. Hardlopen doe ik al sinds mijn 7e. Dat is toevallig gekomen, omdat ik op voetbal zat en de teamleider een regionaal hardloopwedstrijd (de Zuidersterloop) organiseerde en ons daarvoor in schreef. Ik vond het zo leuk dat ik daarna naast het voetballen ook steeds meer en fanatieker ben gaan hardlopen. Het verbeteren van mijn tijden (prestatiedoel) is altijd mijn grootste drijfveer geweest, inmiddels is vooral fit blijven (gezondheidsmotief) erg belangrijk. Mijn pr op de marathon is 2:40,27 en ik loop nog elke week minimaal 80 km hard. 

  Vanaf mijn 19e geef ik hardlooptrainingen bij bedrijven, hardloop- en voetbalverenigingen en individueel. Daarnaast heb ik ook evenementen georganiseerd, zoals de Capelse Dijkloop. De theoretische achtergrond heb ik verkregen op het CIOS, Sportmanagement en tijdens de KNAU cursus voor zelfstandig hardlooptrainer.

  Bij het geven van trainingen is het persoonlijk doel van iedere loper, tevens mijn doel. De één heeft een gezondheids- of sociaal motief en de ander bijvoorbeeld meer een prestatiemotief. De trainingen worden dus altijd afgestemd op ieders doel en niveau en dus voor iedereen geschikt. Daarnaast staan de goede sfeer en veiligheid altijd centraal. Een training moet leuk zijn, en zo gevarieerd mogelijk. Aandacht voor de looptechniek bij elke training en daarbij dus ook loopscholingsoefeningen.

  Heel graag tot snel bij mijn trainingen!

  Rooster

 • Ik heb een lange carrière gehad bij diverse gemeenten, met name Rotterdam. O.a. gewerkt aan sportbeleid en bestrijden van overgewicht. Nu ben ik actief als gecertificeerd leefstijlcoach, hardlooptrainer en running therapeut. Lopen is mijn passie en ik heb inmiddels zelf 22 jaar ervaring (o.a. 62 marathons). Ik gun mijn atleten de energie en de mentale veerkracht die ik door hardlopen heb gekregen. Ik ga dus graag samen met jou aan de slag.

  Rooster